Vacanța de lângă noi

1
Elcora.Piscine.Ro
Sursa foto: Elcora.Piscine.Ro

Astăzi mă uitam la meteo și brusc ce văd: niște temperaturi cam mari pentru început de aprilie. Și mă duce gândul la vară. Aș pleca undeva într-o destinație exotică pe o plajă undeva. Sau măcar la mare. Dar mă gândesc că drumul până acolo mă obosește și în plus nu aș putea sta decât câteva zile în vacanță.

Și brusc mă lovește ideea: cum ar fi să îmi aduc vacanța fix la mine în curte. O piscină, asta ar fi bună, îmi spun eu imediat în gând. Nu mă pricep eu la construcții piscine, dar e singura cale să aduc marea la mine acasă.

Totuși, a construi o piscină nu este un lucru ce se poate face așa peste noapte. E nevoie de un plan, doar nu o voi face așa oricum dacă tot mă apuc de construit. Un prieten mi-a sugerat să caut un constructor de piscine, un profesionist.

piscina
Sursa foto: Pixabay

Propria mea piscină cu ElcoraPiscine.ro construită

Și numai bine că am și găsit exact ceea ce căutăm. Este vorba despre de ElcoraPiscine.ro. De la început mi-a atras atenția eleganța piscinelor din pozele de pe site. Trebuie să recunosc, acesta e un lucru la care eu țin foarte mult.

În al doilea rând spuneam mai devreme că lucrurile nu pot fi făcute așa oricum și am rămas plăcut surprinsă de faptul că pe site există un ghid complet cu etapele de construire. Oferă consultanță permanentă. Acest lucru mi-a permis o amplă documentare despre construirea piscinelor.

Primul lucru la care m-am gândit a fost unde aș amplasa piscina. Greșit, ar spune cei de la firmă. Am rămas un pic mirată. Cum adică? Păi după ghidul lor primul lucru ce trebuie stabilit e bugetul maxim pe care îl pot aloca. Și da, aveau dreptate că nu pot spune eu că sunt așa bogată încât să nu mă uit la bani.

Elcora.Piscine.Ro
Sursa foto: Elcora.Piscine.Ro, Editare: Canva

Ce tip de piscină voi construi

De pe site-ul celor de la ElcoraPiscine.ro am aflat că există mai multe tipuri de piscine decât credeam inițial: piscine metalice, piscine din oțel, piscine din beton, piscine termoizolate, piscine Isoblok. Eu nu sunt o cunoscătoare în domeniu și alegerea tipului de piscină nu a fost un lucru chiar atât de ușor pe cât m-aș fi așteptat. După ceva timp de gândire am luat decizia de a mă orienta spre categoria piscine metalice.

Am ales o piscină pe structură metalică deoarece se montează rapid și ușor iar prețul este accesibil, după bugetul meu. Pereții piscinei sunt din oțel galvanizat acoperit cu poliester și lac protector. Acest lucru îi garantează piscinei o durabilitate incontestabilă.

Piscina vine cu un kit ce conține toate echipamentele și accesoriile necesare pentru a fi instalată și funcțională. Transportul piscinelor ElcoraPiscine.ro este gratuit pe tot teritoriul României. Un alt lucru la fel de important, piscinele sunt confecționate în Germania.

Elcora.Piscine.Ro
Sursa foto: Elcora.Piscine.Ro, Editare: Canva

Subteran sau suprateran

În al doilea rând, a trebuit să țin cont de planificarea construcției piscinei, care necesită o atenție specială, deoarece există multe lucruri de luat în considerare. Unul dintre ele este spațiul pe care îl am la dispoziție, pentru a alege forma și dimensiunea piscinei.

Am ales ca piscina să fie subterană, cu toate că acest gen de piscine sunt și supraterane. Poate că sună copilăros, dar mie mereu mi-a plăcut să cobor în piscină, nu să urc. Știu că acest lucru înseamnă și extra costuri, pentru o piscină care va fi folosită mulți ani de acum încolo, merită efortul. O piscină este o investiție pe termen lung, la fel ca și o casă.

Pentru câteva săptămâni, curtea va arăta ca un șantier. Nu-mi prea place, dar eu zic că se merită așteptarea. Sunt nerăbdătoare să vină vara și să văd piscina plină cu apă. Va trebui să învăț cum se întreține corect o piscină.

piscine metalice
Sursa foto: Elcora.Piscine.Ro, Editare: Canva

Dacă mi-am ales piscina nu puteam să nu-mi aleg și accesoriile care o fac și mai prietenoasă. O piscină trebuie să aibă o apă clară, fără spumă, fără elemente chimice, și bineînțeles trebuie să fie fără miros. Așadar, mi-am achiziționat un sistem special automat de analiză a apei și evident pentru tratarea apei. Dar și un robot, acel dispozitiv care curăță piscina de resturi și o menține foarte curată.

O piscină nu trebuie sa aibă doar o apă curată, ci trebuie să fie și încălzită, nu? Pentru a beneficia de o apă caldă a trebuit sa achiziționez și o pompă de căldură pentru încălzirea apei. Temperatura de 26-28 grade C este considerată o temperatură confortabilă în piscină.

Construcția piscinelor nu e este deloc grea dacă apelezi la profesioniști. Cu ajutorul celor de la Elcora Piscine acum am piscina mult visată. Mai am un singur hop, să vină vara să mă pot bucura de ea.

Articol scris pentru proba a doisprezece de la Spring SuperBlog 2022