Cum mi-a schimbat tehnologia viața?

1
Spacer
Sursa foto: Spacer, Editare: Canva

În această dimineață, în timp ce îmi beam cafeaua m-am trezit întrebându-mă cum mi-a schimbat tehnologia viața. Adevărul este că tehnologia este pe deplin implantată în viețile noastre și ceea ce este total normal astăzi era imposibil în urmă cu câțiva ani.

Cu zeci de ani în urmă nu exista Internet și astăzi nu îmi pot imagina să lucrez fără el. Internetul a permis eliminarea granițelor, aducându-mă mai aproape de alți oameni, mai aproape de neconceput. Eu, o persoană cu dizabilități, nu găseam nicio modalitate de a mă face „văzută”. Cu ajutorul internetului am început să mă apropii de oameni, am învățat să scriu pe blog și să fac figurine de ipsos.

Îmi amintesc foarte bine că acum mai bine de 20 de ani, am primit cadou primul meu PC, nu aveam idee cum să-l folosesc. Nu știam nimic despre componente PC, tastatură sau mouse. A trebuit să urmez un curs de operator pe calculator ca să învăț ce este un computer și la ce folosește. Apoi am înțeles cât de importantă este Tehnologia la tine acasă atunci când am căutat un medic pentru o operație la picior. Chiar nu aș fi avut cum să găsesc un medic bun fără ajutorul tehnologiei.

Tehnologia la tine acasă
Sursa foto: Spacer, Editare: Canva

Călătoriile și tehnologia

Sunt o persoană foarte activă, în felul meu, și încerc mereu să fac cât mai multe lucruri. Când vreau să mă relaxez îmi iau căștile, boxa portabilă și un carnețel în care îmi notez ideile ce-mi vin pe moment. Pun totul într-un rucsac încăpător și mă retrag undeva în natură. Este modul meu de a-mi încărca bateriile.

Tehnologia nu numai că m-a apropiat de oameni, ci chiar m-a ajutat să descopăr noi pasiuni: fotografia, videografia și călătoriile. Prin sport și călătorie mi-am dovedit mie însămi că pot face mult mai mult, dizabilitatea nu m-a limitat niciodată.

În general călătoresc împreună cu familia. De cele mai multe ori facem excursii de o zi prin țară. Nu-mi lipsește cablul de date, care mă ajută să-mi încarc telefonul la încărcătorul mașinii. Chiar și așa, ajung deseori acasă cu bateria telefonului descărcată. Îmi place să fotografiez sau să filmez orice mi se pare interesant pe traseu, apoi descarc totul pe un USB.

Sport și Călătorie
Sursa foto: Spacer, Editare: Canva

Gaming-ul în viața mea

Când nu pot călători și vreau să mă deconectez de la „normalitate” caut un joc pe calculator, de obicei mă opresc la Coin Master. Nu sunt fan Gaming, nu am trecut de niveluri înalte la niciun game, joc strict pentru relaxare. Un prieten care este gamer, va râde cu siguranță atunci când va citi articolul.

Deseori am fost întrebată de gamerii pasionați cum ar putea juca ca niște jucători profesioniști. Din moment ce nu sunt foarte bună la acest domeniu am cerut ajutor la prietenul meu gamer. Cu această ocazie am aflat și eu mai multe despre acest „sport”

Prietenul meu mi-a spus că gamer-ul în drumul lui spre a deveni jucător profesionist trebuie să țină cont de următoarele lucruri:

  • un PC care se mișcă bine, cum zice el (turbo);
  • lag extrem online;
  • tastatura ergonomica;
  • mouse de gaming;
  • boxe gaming;
  • căști;
  • accesorii speciale pentru consolă;
  • scaun de gamer;

Acest lucru mi-a adus aminte de nepoata mea care, pe când avea 7 ani, își dorea un scaun de „gameriță” să fie trend cu alți colegi de-ai ei. Deci, chiar și un copil știe mai multe despre acest domeniu decât mine.

Gaming
Sursa foto: Spacer și Canva, Editare: Canva

Spacer aliat de nădejde atunci când ai nevoie de ajutor

Nu sunt un gamer, dar îmi place să-mi „echipez” laptopul cu ceea ce are nevoie pentru a funcționa optim. Îmi doream un cooling pad pentru că petrec mult timp în fața monitorului, îl turez la maxim, cum zice fratele meu. Fac acest lucru mai ales atunci când scriu sau editez fotografii. Spacer, specialiștii în tehnologie prin echipamentele electronice și IT, au venit în ajutorul meu.

Recunosc că i-am găsit ușor făcând un search pe Google. Mi-a atras atenția numele și am citit recenziile despre ei. Mi-a plăcut ce am aflat despre produsele lor și m-am decis ca lângă cooling pad să comand și un mousepad. Deși am un laptop îmi este mult mai ușor să folosesc un mouse.

Spacer a luat ființă în 2012, iar misiunea lor este cea de a crea un confort tehnologic prin echipamentele electronice și IT. Experiența de peste 10 ani în domeniu oferă avantajul de a se adapta nevoilor clienților. Pe Spacer găsim o gamă largă de produse: periferice PC, scaune de gaming, accesorii pentru laptopuri și smartphone-uri, soluții de stocare, cabluri etc.

Spacer
Sursa foto: Spacer, Editare: Canva

Articol scris pentru a treia probă de la Superblog 2022, probă sponsorizată de Spacer