Lâna merinos – antialergicul natural

2
Confort Mrino
Sursa foto: Confort Merino, Editare: Canva

Ni s-a întâmplat tuturor să intrăm în contact cu hârtii sau lucruri care au fost depozitate, care ne fac să strănutăm și să ne curgă nasul. Această reacție este răspunsul sistemului nostru imunitar la praf sau substanțe care de obicei nu sunt dăunătoare dar ne irită.

Acum ceva timp am descoperit că sunt alergică la praf în urma unor analize amănunțite. Am aflat că alergia la praful din casă este în realitate o reacție urâtă la acei demoni mici ce seamănă cu niște păianjeni, pe care îi vedem doar la microscop, ce se găsesc în compoziția prafului aflat în locuință și anume acarienii.

Sensibilitatea la acarieni este periculoasă și a trebuit să mă obișnuiesc să trăiesc cu ea. Realitatea este că aceștia îmi pot afecta sănătatea în diferite moduri, modificând calitatea vieții. În cadrul acestor modificări pot apărea reacții importante în timp, cum ar fi episoadele severe de astm, greu de controlat. A trebuit să învăț să recunosc simptomele alergiei la acarienii de praf.

acarienii de praf
Sursa foto: Pixabay, Editare Canva

Plasticul și materialele sintetice în produsele pentru pat – dușman tăcut și de temut

Știați că în timp ce dormim creăm condițiile perfecte pentru mediul preferat al acarienilor de praf? Sincer eu nu știam acest lucru. Mereu am crezut că, igienizarea, în special a zonelor umede din casă este suficientă. Acești dușmani invizibili se hrănesc și cu celulele moarte care provin de pe pielea noastră, nu doar cu praf. Preferă locurile calde și umede din locuință.

Plasticul și materialele sintetice din saltele, pături, cearșafuri, perne, canapele se dovedesc a fi o sursă imensă de contaminare și nu este inofensivă. Din nefericire acarienii pot trăi până la 3 luni. În această perioadă pot depune până la o sută de ouă. De aceea este recomandat să schimbăm cât mai des pernele, salteaua, lenjeriile.

Alegerea unor produse naturale pentru pat înseamnă a opta pentru materiale mai sănătoase și mai ecologice. Este important de știut că materialele naturale au proprietăți hipoalergenice și anti-acarieni, ceea ce este foarte potrivit pentru persoanele fragile, alergice și bebeluși. Un alt lucru important, materialele sintetice și plasticul nu pot fi reciclate.

sintetic
Sursa foto: Pixabay, Editare Canva

Lâna – aliatul sănătății mele

Am decis să arunc: lenjeriile, plapuma, pilotele, chiar și pernele pe care le aveam. Mi-am dat seama că ele sunt cauza principală a alergiei de care nu reușeam să scap. Dacă am aruncat totul, acum cu ce înlocuiesc? Când ai un prieten „știe tot” apelezi la el, nu există altă soluție. Așa că am luat telefonul și l-am sunat.

Bunul meu prieten mi-a recomandat ca noile perne, plăpumi și pilote să fie umplute cu lână naturală. Lâna este hipoalergenică, antimicrobiană, antibacteriană și rezistentă la mucegai. El mi-a explicat că există studii concrete despre lâna merinos care este antistatică, adică nu reține praful. Conform studiilor este benefică pentru piele și are capacitatea naturală de a absorbi și elibera de două ori mai mulți vapori de umezeală decât bumbacul și de 30 de ori mai mult decât poliesterul.

Eu, Toma Necredinciosu’, am verificat dacă toate aceste informații despre lâna merinos sunt adevărate, sau nu. Spre rușinea mea, informațiile sunt cu adevărat reale așa că am decis să îi urmez sfatul prietenului meu. L-am rugat să-mi recomande un magazin sau site de unde să le achiziționez.

Lâna merinos
Sursa foto: Confort Merino, Editare: Canva

Confort Merino – un prieten de nădejde în lupta cu alergiile

Nu mi-a refuzat rugămintea, mi-a spus că se aștepta să-l întreb. Mi-a recomandat site-ul Confort Merino ale cărui produse au în componența principală lâna merinos (de unde vine și numele brandului). Gama de produse include pilote, perne, saltele și protecții de saltele făcute din lână de merinos. Fibra de lână conține o proteină naturală numită keratină, care este biodegradabilă și similară cu cea găsită în părul uman.

Învelișul din bumbac organic folosit este achiziționat din Germania și are o permeabilitate excelentă la aer și vapori de apă. Este ideal pentru pielea delicata a copiilor deoarece în producția de bumbac organic nu sunt folosite substanțe chimice, acesta nu este cauzator al alergiilor.

Produsele Confort Merino sunt lucrate manual în fabrica proprie din Piatra Neamț folosind lână pură, în mare parte de origine românească. Este curățată și spălată cu detergenți certificați ecologic prin metode mecanice de îndepărtare ale impurităților și al excesului de uleiuri. Firele de lână nu se deformează, nu se rup, țin departe mucegaiul și nu acționează ca un alergen. Mai multe detalii despre calitatea Confort Merino găsiți pe următorul link:  https://www.confortmerino.ro/blog/articole-despre-lana/confort-lana-noua-colec%C8%9Bie-confort-merino.

Pot spune că acum somnul meu este unul odihnitor și mă trezesc mult mai fericită. S-au dus acele zile în care strănutam și îmi curgea nasul mai mereu. Acest lucru înseamnă că nu mai există acele creaturi minuscule care îmi dădeau mari bătăi de cap. Am aflat pe propria mea piele că, pe lângă o igienizare completă a casei, produsele pentru pat trebuie să fie antialergice.

Tu cum te ferești de alergii, în special de acarienii de praf?

Articol scris pentru a șaisprezecea probă de la Superblog 2022, probă sponsorizată de Confort Merino

2 COMENTARII

Lasă un răspuns