De la fericire la agonie și extaz

1
Spacer
Sursa foto: Spacer, Editare: Canva

De ceva vreme viața mea este foarte încărcată: proiecte personale, concursuri de blogging, modelare figurine din ipsos și timp aproape deloc pentru mine. De multe ori mi-am dorit să găsesc acel buton care cu ajutorul căruia să pot opri timpul pentru a avea și eu un moment de respiro.

Grupul de prieteni din care fac parte m-a scos aproape forțat din casă pentru a petrece câteva ceasuri în compania lor. În timp ce ne îndreptam spre o terasă cineva m-a sunat că am câștigat un premiu important la o competiție la care participasem. Prietenii s-au bucurat pentru mine, m-au felicitat și mi-au zis că premiul trebuie să fie „udat”.

Primul meu gând a fost să o anunț pe mama de reușita mea. În momentul în care voiam să o sun, telefonul mi-a alunecat printre degete căzând pe asfalt, deplasându-se 1-2 metri. Am făcut câțiva pași să iau telefonul, mă rog ce a mai rămas din el și m-am îndepărtat de grup. Chiar în acel moment, un șofer pierduse controlul volanului intrând în grupul de prieteni, rănindu-l ușor pe unul dintre ei. Dacă nu m-aș fi îndepărtat de grup, mașina aceea m-ar fi lovit frontal.

telefon
Sursa foto: Pixabay

Smartphone-ul mi-a salvat viața

După ce m-am dezmeticit, mi-am dat seama că propriul meu telefon mi-a salvat viața. Cum este telefonul după impactul cu solul? Nu iți mai spun, ghicește tu singur. În doar câteva secunde am trecut de la fericire la agonie și extaz. Cât despre prietenul lovit de mașină, acesta s-a ales doar cu câteva zgârieturi și o sperietură zdravănă.

O viață nouă necesită un telefon nou, nu? Oricum, de mult îmi doream unul nou, dar din lipsă de timp… știi povestea nu are rost să revin asupra ei. Se știe deja că nu putem trăi fără tehnologie, iar astăzi telefoanele mobile nu sunt doar un mijloc mai rapid de comunicare între oameni, ci și o sursă bună de informare.

Mi-am comandat noul meu telefon mobil, care a ajuns în stare perfectă, însă în cutie am găsit o mare surpriză – doar cablul de date fără încărcătorul pentru telefon. Ce e de făcut acum? Am aflat de la un prieten că în unele magazine, fie online, fie fizice, încărcătoarele pentru smartphone-uri sunt opționale. Aaa, cum? Și eu ce fac acum?

Spacer
Sursa foto: Spacer

Încărcătorul ideal pentru smartphone-ul meu

Știu că este recomandat să folosim încărcătorul original, dar în cazul meu nu se poate. Este important ca noul încărcător să îndeplinească cerințele specifice de care are nevoie telefonul. Cel mai important dintre ele este amperajul. Ehee, grea alegere. Voi apela la un amic care se pricepe la așa ceva.

Prietenul meu mi-a spus să intru pe Spacer, un site care acoperă o gamă largă de produse: periferice pentru PC, scaune de gaming, accesorii pentru laptop și smartphone, soluții de stocare, cabluri etc. Am intrat pe site pentru a căuta, dar ce să cumpăr? Nu mă pricep atât de bine la încărcătoare, acolo sunt multe. Totuși aș dori ceva care să-mi încarce telefonul cât mai repede posibil.

Mi-a sugerat să cumpăr un încărcător de rețea cu două porturi de încărcare: USB Type-C PD și USB Type-A Quick Charge 3.0. PS, oferă cel mai scurt timp de încărcare posibil pentru dispozitivele mobile. Este un încărcător universal compatibil cu majoritatea dispozitivelor cu USB-C și USB-A. Merg pe mâna lui și îl voi alege pe acesta.

Încărcător telefon
Sursa foto: Spacer și Pixabay, Editare: Canva

Husa – mai mult decât protecție pentru telefon

Recunosc că am cerut ajutor deoarece nu mă pricep la încărcătoare, dar cred că mă pricep să iau și o „hăinuță” pentru telefon. Cum, ce hăinuță? Husa telefonului nu e cea care îl „îmbracă” și îl și protejează? Nu este chiar atât de ușor să alegi pe cât aș fi crezut. O husă pentru telefon care să ofere o bună protecție, dar în același timp să se potrivească stilului și personalității mele trebuie aleasă cu atenție. Mai ales că există riscul să fie scăpat din mână. Cel mai bun exemplu sunt eu, nu?

Din această cauza, este important să optez pentru un produs cu nivel ridicat de protecție. Telefoanele mobile sunt dispozitive destul de sensibile, care sunt supuse unui număr mare de pericole. Sincer, nu aș vrea să-l pierd și pe acesta. E adevărat că celălalt telefon mi-a salvat viața, nu voi nega acest fapt, totuși îmi doresc ca noul telefon să țină cât mai mult timp.

Am pus încărcătorul și husa în coșul de cumpărături și înainte de a plasa comanda prietenul meu îmi zice că mai trebuie ceva care este vital pentru protecția sporită a telefonului. Nu vedeam să lipsească ceva important, dar prietenul meu tot insista să mă uit la mobil și la coșul de cumpărături ca să-mi dau seama singură.

Husa pentru telefon
Sursa foto: Spacer, Editare: Canva

Folia – nu e doar un moft – protecția pentru ecranul telefonului

Mă tot uitam când la unul, când la altul dar nu înțelegeam ce lipsește. El mi-a explicat că al doilea accesoriu după husă ce are rol protector este folia pentru telefon. Sincer, nu am folosit niciodată, nici măcar la fostul mobil. Mi-a spus că folia nu este doar un moft, joacă un rol important în protejarea ecranului telefonului.

Prietenul meu m-a făcut să înțeleg că este un accesoriu important de care am nevoie pentru a-mi păstra telefonul în siguranță. Telefonul nu va avea parte de zgârieturi și poate fi protejat și de deteriorarea sau spargerea ecranului. Acum sunt într-o mare dilemă, de care folie să aleg?

Am ales folia de protecție din sticlă securizată deoarece este mai mult decât o folie de protecție obișnuită, are o rezistență sporită la zgârieturi și impact. Folia este foarte subțire, având numai 0.3 mm grosime, sensibilitatea touch screen-ului nu este afectată atunci când folosesc telefonul.

folie pentru telefon
Sursa foto: Spacer, Editare: Canva

Cred că acum sunt gata să dau drumul comenzii, sau poate nu. Mi-am dat seama că am nevoie de un suport pentru telefon pentru bordul mașinii, dar și de o nouă pereche de căști. Căștile pentru telefon erau compatibile doar cu vechiul telefon.

Am ales căști wireless, intraauriculare cu fir de legătură. Îmi place să ascult muzica mea preferată când merg pe jos sau seara înainte de a merge la culcare. Nu-mi place să deranjez pe nimeni. Acum chiar am plasat comanda. Știi cum sunt eu acum? Ca un copil mic în așteptarea lui Moș Crăciun.

Cine ar fi crezut că voi avea parte de atâtea lucruri într-o singură zi.

Tu ce accesorii pentru smartphone folosești pentru a-i oferi o protecție sporită?

Articol scris pentru a șaptesprezecea probă de la Superblog 2022, probă sponsorizată de Spacer

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns