Delaco – savoare garantată în fiecare farfurie!

0
Delaco
Sursa foto: Delaco, Editare: Canva

Privesc pe fereastră cum frunzele maronii cad pe pământ, îmi beau ceaiul fierbinte, apoi rup bucăți mici dintr-o turtă pufoasă făcută de mama în tigaie, fără ulei. Inevitabil îmi amintesc de copilăria mea la țară, la bunici. Mama, de fiecare dată când ne amintim de bunica, face turte cu umplutură de Cașcaval Delaco și kaizer. Bunica, Dumnezeu să o ierte, cocea aceste turte direct pe plita sobei, simple sau punea în interiorul lor diferite brânzeturi.

Mama mea, în ciuda vieții agitate pe care o duce, mereu găsește timp să pregătească aceste turte pentru mine. Le face cu multă dragoste și atenție, fără grabă sau compromisuri. Ingredientele sunt simple, dar combinate cu măiestrie.

Îmi aduc aminte cum bunica mea, cu mâinile îndemânatice și neobosite cocea turtele. Atmosfera din bucătărie era mereu plină de voie bună și de mirosul inconfundabil al turtelor și al plăcintelor cu brânză pufoasă. Bunica și turtele ei cu brânză făcută de chiar de ea mi-au insuflat dragostea pentru produsele din lapte.

aluat turta
Sursa foto: Unsplash, Editare: Canva

Delaco a recreat gustul copilăriei

Astăzi, locul brânzeturilor de odinioară făcute de bunica din lapte proaspăt de vacă a fost luat de Brânzeturile Delaco. Gustul acestora seamănă foarte mult cu ce făcea bunica odinioară și este o alternativă convenabilă pentru cei care nu au acces la brânza făcută în casă.

Delaco a făcut o treabă excelentă în recrearea gustului autentic al brânzei făcute de bunica. Laptele proaspăt de vacă, provenit de la animale hrănite natural, este prelucrat cu grijă și atenție pentru a păstra toate proprietățile nutritive și aroma unică.

Una dintre preferatele mele este telemea Delaco datorită gustului ei pufos și cremos. Îmi place să o adaug în sandwich-uri, salate sau chiar să o ronțăi direct din pachet. Este perfectă pentru a face brânză cu smântână, pusă deasupra peste paste sau legume la cuptor. Apreciez și faptul că este făcută din lapte proaspăt și natural, fără adaosuri de coloranți sau conservanți și are un gust delicios.

Telemea Delaco
Sursa foto: Delaco, Editare: Canva

O altfel de pizza

Mi-am dorit să recreez acel gust al turtelor din copilărie și am folosit turta pe post de blat de pizza. Pentru a recrea gustul turtelor de copilărie, am decis să folosesc turta ca bază pentru o pizza cu brânză. Am ales să combin mai multe sortimente de brânzeturi pentru a obține un gust bogat și cremos.

Pentru a face blatul de turtă am combinat:

  • 550 g făină
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 400 ml apă caldă
  • 1 linguriță rasă de zahăr
  • 7 g sare pentru aluat
  • 50 ml ulei (avem pentru frământat)

Am frământat până când am obținut un aluat moale și omogen, pe care l-am lăsat să se odihnească timp de aproximativ 30 de minute. După ce aluatul s-a odihnit, l-am întins cu ajutorul unui sucitor, până am obținut o foaie subțire. Am așezat turta într-o tigaie pe care am pus-o la foc mic pe aragaz aproximativ 7 minute, până a început să se rumenească frumos pe o parte.

turta
Sursa foto: Arhiva personală, Editare: Canva

În timp ce turta se rumenea în tigaie, am pregătit sortimentele de brânză. Am ales Mozzarella Gourmet, Cașcaval Sofia și Grand Blue pentru a obține o combinație de arome și texturi diferite. Am tăiat mozarella și cașcavalul în bucăți mici și le-am adăugat în tigaie, peste turta în curs de rumenire. Spre final, am adăugat și câteva bucăți de brânză Grand Blue pentru a oferi un gust puternic și intens.

Am repetat experiența de două ori, folosind același amestec de brânzeturi. Rezultatul a fost o pizza cu o crustă crocantă și un mix inconfundabil de arome și texturi. Adăugarea brânzeturilor de calitate au completat perfect turta, transformând-o într-o pizza gourmet deosebită.

Aceasta este o variantă modernă și delicioasă a turtelor tradiționale, care combină gusturile autentice ale copilăriei cu o savoare nouă și deosebită. Odată ce ai încercat această pizza cu combinația mea specială de brânzeturi, vei dori să o savurezi din nou și din nou.

Pizza Delaco
Sursa foto: Arhiva personală și Delaco, Editare: Canva

Am reușit să-mi surprind părinții, fratele și cumnata cu această pizza delicioasă. Totodată, a fost o ocazie minunată de a petrece timp în familie, de a ne bucura de o masă delicioasă și de a ne reaminti poveștile din copilărie, de la bunici.

Nu voi nega că mi-aș fi dorit ca și bunica să guste din această pizza inspirată din turtele ei făcute pe plită; din păcate ea a plecat demult de printre noi. Mi-ar fi plăcut să-i pot arăta această pizza și să-i văd reacția. Dar cred că ea vede totul de acolo, de sus.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2023

Lasă un răspuns