Interviu de 10 cu bloggerița Iuliana Prunilă-Negoiță

0
Iuliana Prunilă Negoiță

După o lungă pauză, revin cu o nouă serie de interviuri. Astăzi am invitat-o pe bloggerița Iuliana Prunilă-Negoiță, autoarea blogului Viața Alfel să ni se destăinuie. Pentru început, trebuie menționat că, deși este o persoană cu dizabilități, acest lucru nu a împiedicat-o să se exprime și să se dezvolte atât ca persoană, cât și ca blogger. Pe lângă blogging, Iuliana împreună cu soțul ei au înființat grupul civic DizAbil.Eu și de zece ani face voluntariat în beneficiul persoanelor cu dizabilități.

În interviu, Iuliana ne va povesti despre experiența ei personală, blogging și nu numai, oferindu-ne o perspectivă unică și inspirațională. Ne va spune cum a reușit să depășească obstacolele și să se implice activ în comunitate și cum și-a găsit vocea prin intermediul blogului.

Vom descoperi o femeie puternică, plină de determinare și pasiune. De la Iuliana vom învăța că limitările fizice nu trebuie să ne definească și că putem depăși orice obstacol dacă avem dorința și determinarea necesară.

1. Spune-ne ceva despre tine.

Sunt un om care încearcă să se bucure de tot ce îî oferă viața și care se străduiește să facă limonadă, atunci când aceasta îi oferă lămâi. Îmi place să fiu activă civic și să nu rămân indiferentă la problemele comunității din care fac parte.
De aproximativ 11 ani lucrez cu copii la limba română și matematică, am pus bazele, alături de soțul meu, grupului DizAbil.Eu și de zece ani fac voluntariat în folosul persoanelor cu dizabilități iar în urmă cu nouă ani am înființat grupul Pacienților cu Poliartrita Reumatoidă, pe Facebook, ce oferă informații și suport pacienților cu această afecțiune. Sunt pasionată de lectura și scris.

2. Când ai început să scrii pe blog?

Mi-am făcut primul blog și am început să scriu pe 13 aprilie 2011.

3. Cum a venit ideea?

Îmi căutam ceva de lucru online iar cineva mi-a împărtășit că și-a făcut un blog pe care postează reclame, sugerându-mi să fac la fel. În același timp ajutam o persoană cu dizabilități care scria poezii, corectându-i-le. O persoană dragă mi-a lansat provocarea de a încerca să scriu și eu, așa că mi-am făcut primul blog pe o platformă gratuită și m-am pus pe scris, fără să iau în serios ideea cu postarea de reclame.

4. Care este cea mai bună postare și de ce?

N-aș putea să spun care e cea mai bună postare. Pentru mine toate sunt importante pentru că în fiecare dintre ele am pus un crâmpei din sufletul meu.

5. Ce te motivează să continui cu blogul?

Pasiunea pentru scris.

6. Cine te inspiră?

Mă inspiră diverse întâmplări/situații din viața mea sau a oamenilor din jur, locurile pe care le vizitez, evenimentele la care particip etc.

7. Crezi că se poate trăi dintr-un blog?

Am auzit că sunt persoane care trăiesc din blogging. Eu nu aș putea.

8. Cum reușești să îmbini munca de blogger cu viața personală?

Fiind prinsă în multe activități, în ultimul timp am mai puțin timp pentru scris dar când mi se face dor deschid laptopul și încerc să mă regăsesc pe mine în fața paginii albe.

9. Care este cea mai mare satisfacție pe care ți-a adus-o blogul?

Simt cea mai mare bucurie atunci când cineva îmi spune că una sau alta dintre postările mele l-a ajutat într-un anumit moment al vieții.

10. Ce sfaturi i-ai da unui blogger începător?

Celor ce fac primii pași pe acest drum le recomand să scrie! Să scrie fără să urmărească câștigul material!
De asemenea, le-aș recomanda să fie sinceri cu ei și cu cei ce le citesc blogul!
Nu e rău să ai și beneficii materiale din scris dar nu ar trebui să fie scopul principal iar dacă câștigul nu vine să nu renunțe.
Să scrie din plăcere, pentru ei și pentru cei ce poposesc pe blogul lor.

Mulțumesc Iuliana pentru oportunitatea de a te cunoaște mai bine!

Pe Iuliana o puteți găsi și pe Facebook, pe pagina grupului Dizabil.Eu

Lasă un răspuns